Extractul de ciuperci arată efecte promiţătoare împotriva cancerului de prostată
Până în prezent, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu a aprobat niciodată un produs derivat din alimente ca medicament împotriva cancerului, așa că drumul de urmat este abrupt.
Cu toate acestea, oamenii de știință de la City of Hope – o organizație de cercetare și tratament al cancerului din SUA – spun că urmează liniile directoare de reglementare ale FDA pentru a oferi o „ fundație științifică ” prin care să dovedească efectele acestei ciuperci asupra sănătății.
Descoperim că substanțele derivate din plante ar putea fi folosite într-o zi pentru a sprijini practicile tradiționale de tratament și prevenire a cancerului.
Ca multe tumori, cancerul de prostată protejează împotriva atacurilor organismului prin producerea a ceea ce sunt cunoscute sub numele de celule supresoare derivate din mieloide (MDSC); celule albe imature cu talent pentru suprimarea răspunsului imunitar al organismului.
Cercetătorii de la City of Hope au descoperit semne promițătoare că extractul de ciuperci albe poate reduce profilurile de toxicitate ale cazurilor de cancer de prostată, cu semne la un numar mic de voluntari de scădere a MDSC-urilor circulante.
După ce au consumat tablete de ciuperci de două ori pe zi timp de luni de zile, unii indivizi au avut markeri ai cancerului de prostată în sânge scădere la niveluri nedetectabile.

În modelele de șoareci care sufereau de cancer de prostată, extractul de ciupercă a întârziat semnificativ creșterea tumorilor și a prelungit supraviețuirea acestora.
Mai exact, cercetătorii au descoperit că șoarecii tratați cu extract au arătat niveluri mai scăzute de celule supresoare derivate din tumori în sângele lor.
Între timp, într-un studiu clinic de fază II în curs, oamenii de știință au măsurat mai puține celule supresoare și mai multe celule imunitare antitumorale la pacienții cu cancer de prostată tratați cu extract de ciuperci.
Rezultatele sugerează că ciupercile albe pot stimula apărarea imunitară împotriva cancerului și pot încetini creșterea cancerului, atunci când sunt administrate ca parte a altor terapii.
Produsele botanice, cum ar fi materialul vegetal, algele sau ciupercile, conțin un număr mare de substanțe chimice, ceea ce înseamnă că, dacă au proprietăți anticancerigene, este posibil pentru că abordează o gamă largă de rute canceroase dintr-o dată.
Extractul de ciuperci poate conține fibre solubile, proteine, lipide și fitochimice, toate acestea putând avea efecte toxice asupra celulelor canceroase.
Aceasta fiind spuse, nu ar strica dacă oamenii ar adauga mai multe ciuperci albe proaspete în dieta lor de zi cu zi!